duminică, 4 noiembrie 2012

Ce rege? Care prinţ? România este Republică!

 
Maria Diana Popescu
Duminică, 28 Octombrie 2012 20:26
Maria Diana PopescuFostul rege şi-a adus întărituri. În naivitatea sa, tot mai crede că poate lăsa ţara moştenire unor progenituri venetice. Doi jurnalişti neduşi la biserică au căutat pînă au găsit un titlu de ocară: „Principele Nicolae, al treilea în ordinea succesiunii la tron, soseşte în ţara noastră". Care principe şi care tron? România este Republică! Să moştenească, ce? Medalia Pobeda a bunicului, primită de la tătucul popoarelor, Josef Vissarionovici Stalin, ca recompensă a trădării? După 1989 au venit precum corbii să-şi înfigă ghearele în ţărişoara noastră, tot mai greu încercată. Parc-am trăi într-un film cu Bonnie şi Clyde.

Cum a ajuns nepotul în ţară, din Nicholas Michael Medforth-Mills, a fost „botezat" urgent, Nicolae. El este fiul Elenei, cea de-a două fiica a fostului rege şi al lui Robin Medforth-Mills, şi mai are o soră, Elisabeta Karina Medforth-Mills, de 23 ani, şi probabil îşi doreşte şi ea un palat pe plaiurile noastre. Am avut de toate în fruntea ţării, de ce crede oare fostul rege că România are avea nevoie de un bucătar neştiutor de limbă românească? Scuzaţi, un chelner cu mîna întinsă după ciubuc, care a făcut cursurile şcolii de bucătari, a fost figurant la filmări şi angajat al lanţului de magazine Tesco, mare pasionat de sport, de maşini de teren, pasiune moştenită de la tataia, pasionat de călătorii în ţări exotice. Acasă la ele cu progeniturile unor venetici, care se mai cred regi şi prinţi!, şi-au venit să trăiască în România ca asistaţi sociali. Cum îndrăzneşte un trădător de ţară să-şi aducă şatra în ograda chinuitului poporului român? Să ne dea iute castelul înapoi, că nu-i al lui! Românii l-au construit din sudoarea lor. Să facă bine „familia regală" să înapoieze ţării ce nu-i aparţine, să recupereze teritoriile pe care le-am pierdut „graţie" trădării. Nu vrem monarhie sub nicio formă! Care Rege?

Auziţi, poveste! Cică, sînge albastru, cînd sîngele muritorilor e roşu, nu albastru. Aşa l-au colorat ei, leneşii, şi au ţinut multe popoare în sclavie pentru huzurul şi bunăstarea lor. Cînd mă uit în istoria lumii şi văd ce au făcut pe acest pamînt, mă apucă groaza şi mă cuprinde sila. Niciun om sănătos la minte nu se va mai închina regalităţii. Ce clasă nobilă a avut România? O gaşca de tîlhari care au ţinut poporul român în iobăgie. Şi ne mai mirăm că nici astăzi românul nu ştie cum să îşi ridice fruntea împotriva noilor ciocoi. Pentru a ajunge la ciolan, nobilii s-au bătut şi s-au trădat unii pe alţii pe la porţile imperiilor. Cît despre Regalitatea, la muzeu cu ea! Pe rafturile din spate! Niciodată nu se vorbeşte despre genocidul de care se fac vinovate „majestăţile" aciuate pe meleagurile româneşti. Omul de rînd a înţeles bine cum este cu traiul pe acest pămînt şi nu mai este dispus să fie sclav. Cum erau oamenii pamîntului pe timpul regilor? În opinci şi cîrpiţi. Nu aveau nici sare pentru turta din vatră. Şi cum arătau băieţii deştepţi din jurul aşa-zisului rege, care aveau dreptul să comită orice abuz! Cam la acestea a fost de leac monarhia. Globalizarea asta nenorocită a dat peste cap normalitatea în care trăiau oamenii Europei. La noi vin mereu tot felul de şarlatani diplomaţi şi ne vînd gunoaiele, iar cînd nu le mai place la noi, îşi iau tălpăşiţa şi pleacă în alte părţi unde găsesc alţi naivi să le cumpere.

Nicholas, mergi băiete, de unde ai venit! Ia-l şi pe tataia! Ia tot neamul cu tine! Vezi să nu uite meadalia Pobeda, primită de la Stalin, pentru ca ne-a dat degeaba ruşilor, ca să-şi păstreze el coroana. Auziţi obrăznicie din partea auto-numitului „principe": „dacă ţara, românii mă vor chema, sper să învăţ cît mai curând româna"! Ca să nu mai vorbim de aiureala numită „Norme Fundamentale" prin care bunicul îi acordă nepotului Nicholas, în dispreţ faţă de Constituţie, „Coroana României" şi „poziţia de Şef al Familiei Regale". Care „Coroana a României"? Care „Familie Regală"? Unde s-au mai pomenit „principi" şi „principese" într-o Republică? Chiar şi în monarhia constituţională, Casa Regală se subordonează Constituţiei. Despotismul Caselor Regale a fost de multă vreme abolit în Europa! Esenţa monarhiei este aceeaşi: goana după privilegii şi onoruri nemeritate şi strivirea omului simplu în biruri şi dări de tot felul. Nu mai dorim infestarea ţării cu căpuşe feudale, baroni, conţi(grofi) şi alte asemenea specimene. Ăştia ne-ar întoarce nu cu 40 de ani în urmă, ci cu secole. Monarhia nu înseamnă doar regele, ci toată camarila de sorginte feudală, boieri, stăpîni ai pămînturilor care toacă banii prin străinătate şi au arendaşi fără scrupule. Ei bine, toţi boierii ăştia, conţi, baroni, duci, marchizi, prinţi şi ce or mai fi, toată armata asta de trîntori lacomi şi corupţi sînt nedoriţi de popor. Dacă ăştia ar reveni, ar însemna să nu mai avem unde pune piciorul pe pămînt, că e proprietate privată. Monarhia este desuetă. Nu mai este un subiect de actualitate. Viitorul ţării depinde de recrearea şi întărirea clasei mijlocii. Readucerea trîntorilor posesori de pămînturi, ar fi un alt dezastru naţional, pe lîngă cel postdecembrist. Nicholas este vărul prinţului Charles (de-aia şi-a permis ală să cumpere moşii şi sate în Ardeal). Nicholas va fi regele românilor cînd bunicul meu va fi împărat. Şi bunicul meu a trecut în împărăţia cerului. Ei, cînd bunicul meu o să vină singur înapoi de acolo, îl va găsi pe nepotul lui Mihai pe tron. Da, pe tronul din fundul curţii, „Wo der Kaiser zu Fuß gehet!" (unde împăratul merge pe jos). Toată bazaconia asta cu Nicholas aduce, ca două picături de apă, cu leapşa cinefilă în care un american se trezeşte că ar fi moştenitorul tronului Angliei. Nici în film n-a rezistat, aşa că musiu Nicholas, fă stînga-mprejur şi înapoi! Cîtă dreptate avea Pamfil Şeicaru cînd zicea despre fostul rege: „Un nevoiaş al minţii..."

Cine mai măsoară măreţia regalităţii în imperii, domenii şi armate este un primitiv! Cine crede că aia e „civilizaţie" e sărac cu duhul. Cîte milioane de euro a produs tataia lui Nicholas pentru România? Şi cîte milioane de euro a primit de la poporul român, başca renta negociată de Groza şi sistată de preşedintele Nicolae Ceauşescu? Dacă tot şi-a serbat aniversarea de Ziua Armatei Române să-i spunem ex-ului: Mai-e-state, la loc comanda! La televiziunea noastră naţională, plătită de banii poporului, susţinută cu taxa radio TV, ilegală şi confiscatorie, ar fi cazul sa avem „Ora Poporului", nu „Ora regelui".

De multă vreme într-un con de umbră, casele regale din întreaga lume construiesc tot felul de scandalului în jurul lor, menite să le aducă în atenţia lumii.


http://www.agero-stuttgart.de